Wednesday, January 16, 2008

Direktoren for det helle



Am vazut ultimul film al lui Lars von Trier(Dogville, Dancer in the Dark, Breaking the Waves).Este un film mult mai usor decat ce ne-am astepta de la un regizor ce obisnuia sa isi socheze de fiecare data publicul.Chiar la inceputul filmului o voce care anunta ca fimul este o comedie si trebuie tratata ca atare.Este interesant ca este filmat in AUTOMAVISION o tehnica noua in care unghiurile si traseele camerei sunt selectate de un computer.De asemenea montajul este facut "pe sarite" lipsind frame-uri si dand o senzatie bizara intregului film.

Pe scurt este vorba de un actor angajat sa se prefaca ca este marele sef al unei companii pe care nimeni nu il cunostea.Remarcabila este scena in care auzind ca cea mai buna solutie de a iesi din o situatie incomoda este sa zici "da"..si ajungange sa zica in scena respectiva de vreo 20 de ori cuvantul pana cand ajunge sa faca sex cu o angajata raspunzand numai "da".De vazut.

2 comments:

Elisa said...

von Trier e chiar foarte O.K. Si eu am vrut sa intru la film (la Studio-acolo imi place cel mai mult sa merg!), dar n-am prins momentul potrivit...

andrei cavassi said...

studio rulez