Thursday, September 20, 2007

4 3 2


Am fost si eu acu vreo saptamana la 4 3 2 a lui Cristian Mungiu.Pentru prima oara am, asistat la o premiera de film la Teatrul National.S-a incercat o premiera cu fast, covor rosu si vedete care soseau la scara coborand din limuzine(si ele avand logo-ul Palme d'Or-ului pe portiere).Nu stiu cat le-a reusit acest lucru organizatorililor fiindca spatiul de la intrare era destul de mic(cei ce cunosc intrarea de la T.N.B stiu despre ce vorbesc) asa ca a fost o inghesuiala confuza la unica usa cu toate ca "vip-urile" veneau pe scara normala iar ceilalti pe o scara de metal paralela, problema era ca toti intrau pe aceeasi usa.Filmul a fost ok, nu exceptional, insa mai bun decat alte filme romanesti de gen insa nimic nou sau deosebit...aceleasi blocuri comuniste,aceleasi figuri triste si obosite aceeasi atmosfera cenusie pe care personal m-am saturat sa o vad la nesfarsit in filme.Exista niste scene foarte reusite insa..cina cu parintii prietenului uneia dintre fete, intalnirea cu "doctorul".

6 comments:

Papusa ruseasca said...

ai o virgula intre auxiliar si participiul verbului de conjugat intr-un predicat cu verb la perfect compus!

andrei cavassi said...

multumesc!vezi daca e sa imi spui si alte greseli ca nu prea am rabdare sa ma uit!thanks!

Papusa ruseasca said...

sunt si altele, dar asta era frapanta! in orice caz, nu stiu de ce ar trebui sa ti le mentionez, dat fiind ca nu le corectezi pe cele semnalate si ortografia si punctuatia tind sa devine niste elemente subiective!

Cristina Ivan said...

da... il am pe lista de ceva vreme, doar ca nu am gasit timp pentru el. motivul ar putea fi ca a fost excesiv mediatizat incat mi-a taiat pofta de a-l soarbe asa cum se cuvine. imi plac filmele independente, nemediatizate, necunoscute chiar. ma bucur insa ca am captat atentia Europei, macar pentru 4,3,2... secunde.

Crisa said...

Eu am vazut prima oara filmul la festivalul Anonimul din Delta Dunarii...a fost un fel de soc...de obicei,dupa terminarea filmului oamenii fugeau la ghereta cu bere sau profitau de pauza de 10 min la baie sau,pur si simplu,discutan.Dupa terminarea filmului lui Mungiu s-a asternut o linste grea.Toti oamenii taceau,nicio vove de femeie nu s-a auzit multa vreme.Bineinteles s-au gasit cativa sa comenteze,dar linistea aceea de cateva minute a spus multe despre film.Si chiar ai dreptate: scana de la masa a fost cea mai reusita din tot filmul si se pare ca si cea mai apreciata.au mai fost insa si altele de care eu personal m-am bucurat...

Anonymous said...

mi-au placut scenele in care tipa blonda(acum nu pot sa-mi dau seama cum o cheama) este filmata din spate,practic i se vede doar ceafa...arata atat de bine zbuciumul interior...atunci cand se duce sa caute un bloc,o ghena in care sa arunce copilul..a,si faza cu pachetul de kent...stiu,a devenit cliseu,dar ma surprinde in mod placut de fiecare data.m-a marcat un pic filmul.